Düğün salonun önünde başlayan kavga, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Yurdunun içine dek devam etti, burada bir kişi bıçakla yaralandı.

Edinilen bilgiye ve iddilara göre asker olduğu ve izinde olduğu öğrenilen Onur Ş.(20) daha önce de husumeti olduğu ve kız kardeşini sosyal medyadan taciz ettiğini iddia ettiği Kenan Y.(23) ile Karaman Kredi Yurtlar Kurumu önünde kavgaya tutuştu. Kavgadakiler koşuşturma sonucu kız yurdunun içine doğru ilerledi. Kızlara ait D Blok içersine taşınan kavgada Onur Ş., Kenan Y.'yi bacağından bıçakladı.

Olayın hemen ardından bıçaklayan şahış Onur Ş. olay yerine gelen emniyet kollukları tarafından kıs kıvrak yakanlandı.

Bacağından ağır yaralanan ve çok kan kaybeden Kenan Y. hemen 112 ekiplerince Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesinin ise bulunduğu öğrenildi.

Bu sırada olay sonrası eylem yapan kız öğrenciler, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve diğer polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şu an itibariyle herhangi bir önemli durumun olmadığı öğrenildi. Öğrenciler güvenlik zaafiyetinden dolayı KYK yönetimi istifaya çağırdı.

İl Emniyet Müdürü MEhmet Şahne, kavgadan dolayı tepki gösteren üniversite öğrencilerine aklı selim davranılması yönünde açıklamada bulundu.

Kavga eden iki kişinin öğrencilerle ve üniversiteyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, iki kişinin kavga ederek binaya girdiğini anlatan Şahne, şunları kaydetti:

"İçerde bıçaklama olayı gerçekleşiyor. Yaralı kişi bacağından yaralı. Şüpheli kişi yakalandı. Şu an kendisiyle ilgili adli işlemler yapılıyor. Yurt içinde devam eden hiçbir konumuz yok. Bazı öğrenciler olayı görüp sinir krizi geçirdikleri için hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerimizle ilgili bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Şu anda güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntı yok, gerekli tedbirler alındı."