Çalışmak için gittikleri Libya’nın Bingazi kentinden Türkiye’ye dönmek için yola çıkan ancak 10 gündür kendilerinden haber alınamayan 8 Türk’ün gözü yaşlı aileleri, Dışişleri Bakanlığı’ndan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Nuri Sağlam (31), Mustafa Can (27), Mehmet Ali Göktaş (38), Ethem Yılmaz(31), Sezer Yıldırım (31), Erdinç Artar, Hasan Aslan ve İsa Altunay Bingazi’ye garson olarak çalışmaya gitti. Ülkede yaşanan iş karışıklıkların ardından Libya’da darbeci emekli general Halife Hafter, Türklere ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı. Ancak 8 Türk işçi, paraları olmaması nedeniyle verilen süre içinde dönüş biletlerini alamadı. Çalıştıkları lokantadan maaşlarını alıp ayrılan 8 garson, geçtiğimiz hafta Perşembe günü ailelerini arayarak Türkiye’ye döneceklerini söyledi. 8 Türk, tahrip olan Bingazi’deki havaalanının kullanılmaması nedeniyle Mısrata’ya gitmek için yola çıktı. Ama aileleri işçilere bir daha ulaşamadı.

LOKANTA SAHİBİNDEN ‘GÖZALTINDALAR’ İDDİASI

8 arkadaşın ailelerinin çalıştıkları lokantanın sahibinden aldıkları bilgiye göre garsonlar, Mısrata yolu üzerinde yapılan uygulamada ülkeyi belirtilen tarihlerde terk etmediği için askerler tarafından gözaltına alındı. Haber üzerine Dışişleri Bakanlığı’na başvuran aileler, 10 gündür gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Sezer Yıldırım’ın eşi Bircan Yıldırım (24), eşinden 10 gündür haber alamadığını belirterek, “Gerekli yerlere başvurduk. Eşlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz. Tutuklandı diye haber geliyor. Eşimin çalıştığı işyerinin sahibi Bingazi kentinde bir askeriyede gözaltında oldukları söyledi. En son geçen hafta Perşembe günü sabah görüştüğümde eşim bana; ‘Şimdi çıkıyoruz, Adana’ya geleceğiz. Bir aksilik olmazsa yarın oradayız’ dedi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Eşimle beraber birkaç arkadaşının gözaltında olduğunu biliyorum” dedi.

“HEPİMİZ PERİŞAN OLDUK”

6 aylık hamile Meryem Can (24) ise “Eşimden haber alamıyoruz. En son perşembe günü konuştuk. Bana 8 kişi ile beraber sabah Bingazi’den Mısrata’ya geçeceklerini söyledi. Mısrata’da havaalanı varmış. Bingazi’deki havaalanı tahrip olduğundan kullanılmıyormuş. Bingazi’den Mısrata’ya geçerken 25. kilometrede askeriye tarafından yakalanıyorlar. Bu bilgiler bize patronları tarafından verildi” diye konuştu.

Zeynep Sağlam (24) çocuklarını ‘babanız yarın gelecek, öteki gün gelecek’ diye umut vermekten yorulduklarını kaydederek, eşine biran önce kavuşmak istediğini söyledi.