Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi arama çalışmalarının 9’uncu gününde, muhabirlerin bulunduğu bir otomobil maden ocağı girişinde virajı alamayarak yaklaşık 4 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Ermenek’teki maden ocağında 18 işçiyi arama-kurtarma çalışmalarının 9’uncu gününde talihsiz bir kaza meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, madendeki çalışmaları takip eden DHA muhabirlerinden Tolga Yanık’ın kullandığı 34 TM 6272 plakalı otomobil, maden ocağı girişinde virajı alamayarak yaklaşık 4 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ters dönen otomobilde sürücüyle birlikte yanında bulunan muhabir Akif Özdemir yaralandı. Yaralılar maden ocağındaki bir ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi’ne götürülürken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

BAKANLAR, BASIN AÇIKLAMASINI İPTAL EDEREK GAZETECİLERİN YANINA GİTTİ

Kazanın olduğu dakikalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan maden ocağındaki çalışmalar hakkında 14.00’te bir basın açıklaması yapacaktı. Kazayı haber alan bakanlar basın açıklamasını iptal ederek kaza mahalline gitti. Gazetecilerin durumları hakkında sağlık görevlilerinden bilgi alan Bakan Yıldız ile Bakan Elvan, durumları iyi olan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini iletti.