Afyonkarahisar’da mahallelerine gelen kavşağın kapatılmasına tepki gösteren Sadıkbey Mahallesi sakinleri, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunu aralıklarla yaklaşık 20 dakika trafiğe kapattı.

Karayolları tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan yol düzenleme çalışmalarının ardından Afyonkarahisar-Kütahya Karayolunun Sadıkbey Mahallesi’ne dönüş için kullanılan kavşak kapatılınca, mahalle sakinleri şehir içi toplu taşıma araçlarının mahallelerine girmeyecekleri gerekçesi ile durumu protesto ederek, karayolunu aralıklarla trafiğe kapattılar. Mahalle sakinlerinin eylemi gerçekleştirdikleri bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi gönderilirken bölgeye Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel de gelerek mahalle sakinleri ile konuşarak ikna etmeye çalıştı. Zaman zaman sinirlerin gerildiği olayda mahalle sakinleri ile Muhtar Hüseyin Sağlam ve olayı görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdiler. Aralıklarla trafiğe kapanan yolda yaklaşık 2 kilometreye varan araç kuyrukları oluşurken, sürücüler ise bu duruma tepki gösterdiler. Olaylar yaklaşık 1,5 saatin sonunda sona erdi.

Öte yandan, mahalle sakinlerinin eskiden kavşak olan daha sonra kapatılan yerdeki parke taşları ve bariyer demirlerini sökerek yol kenarına attıkları gözlendi.