Malatya’da bir apartmanın teras katında çıkan yangın paniğe neden oldu.Polis sokakta bulunan evlerdeki vatandaşları tahliye ederken, 3 ambulans olay yerinde hazır bekletildi.

Olay, gece saat 03.00 sularında merkez Kiltepe Mahallesi Karabağ Sokak’ta bulunan 3 katlı bir apartmanın teras katında meydana geldi. Henüz çıkış sebebi bilinmeyen yangın için ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, 112 acil servis, TEDAŞ ve doğalgaz ekipleri yönlendirildi.

Yangının çıktığı apartmanın bitişiğindeki diğer apartmanlara sıçrama ve büyüme ihtimali üzerine polis sokakta bulunan evlerdeki tüm vatandaşları tahliye ederken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba gösterdi. Olay yerine 112 acil servisten 3 adet ambulans gelirken, TEDAŞ ekipleri bölgenin elektriğini, doğalgaz ekipleri ise doğalgaz bağlantısını kesti. Yangın esnasında yaşlı bir kadın dumandan etkilenirken, yangın çıkan apartmandaki vatandaşların kısa sürede tahliye edilmesi nedeniyle olaydan etkilenen başka vatandaş olmadı.

İtfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınan yangın yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda tamamen söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından bölgeye yeniden elektrik bağlantısı verildi. Yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemedi, ancak elektrik kontağından şüphelenildiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.