Afyonkarahisar’da Malezyalı turistleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 3’ü ağır 17 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, öğle saatlerinde Çay-Dinar karayolunun 8’inci kilometresinde meydana geldi. Denizli Pamukkale’den Nevşehir’in Ürgüp ilçesine geziye giden Malezyalı turistleri taşıdığı belirtilen özel bir şirkete ait araçlardan Şakrettin A., yönetimindeki 34 JS 8838 plakalı midibüs, Çay ilçesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yoldan çıkarak devrildi. Meydana gelen trafik kazasında midibüste bulunan 17 Malezyalı turistin yaralandığı ve 3’ünün durumunun ağır olduğu belirlendi.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve 112 acil servis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu yaşanan kazanın ardından hastanelerine 4 yaralının geldiğini, birisinin alt çene kemiğinin kırık olduğunu, diğerlerinin durumunun ise iyi olduğunu kaydetti. Erenoğlu yaralılara gerekli müdahalede bulunulduğunu ve kısa sürede taburcu olmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

Kazada yaralanan bazı yolcuların isimleri şöyle:

"Inas Sabrina Binti Sammos, Moor Hanani Bıntı Ab Halım, Nur Harmiliza Mohd Hamsah, Hariah Abd Samın".

Diğer yaralıların kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedilirken, kaza ile ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.