Kayseri’de Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kandırdıkları iş adamının 30 bin Euro’luk parasını sahte Eurolarla değiştirmeye çalışan biri Malili diğeri Alman vatandaşı olan iki dolandırıcıyı yakalayarak gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Malili İssa K. ile Alman Mbenda F.’nin Hilmi Ö.’yü telefonla arayarak şirket kurmak istediklerini söyledikleri ve Kayseri’ye geldikleri öğrenildi. İssa K. ve Mbenda F.’nin yapılan ihbar sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Kayseri Şehir Terminali’nde sahte bin 376 adet 500 Euro’luk banknotlar ile 31 paket para boyunda kesilmiş siyah kağıtlar, kimyasal boyalar ile çelik kasa ve dolandırmakta kullandıkları aletlerin ele geçirildiği bildirildi.

Malili İssa K. ile Alman Mbenda F.’nin kandırdıkları Hilmi Ö.’ye para ebadında kesilmiş siyah kağıtları kimyasal solüsyon kullanarak gerçek paraya çevirebileceklerini söyledikleri ve çevirdikleri kadar gerçek paranın geçirilmesini istedikleri kaydedildi.

Hilmi Ö.’nün 30 bin Euro’sunu dolandırmaya çalışan Malili İssa K. ile Alman Mbenda F.’nin yapılan sorgulamalarının tamamlanmasından sonra mahkemeye sevk edildikleri bildirildi.