MALATYA (İHA) – Yedikleri mantardan zehirlenen Suriyeli 7 kardeşten 7’ncisi de, tedavi gördüğü Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetti.

Suriye’de topladıkları mantarlardan yiyen 7 kardeşten 6’sı hayatını kaybetmiş, 9 yaşındaki Nofa isimli kız çocuğu ise, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi yoğun bakım ünitesinde yaklaşık bir haftadır yaşam savaşı veriyordu.

Suriye’nin Rakka şehrinde oturan Essened ailesinin 7 çocuğu, bahçeden topladıkları mantarı yemiş, çocuklardan Ahmet (11) ve Semir (3) Rakka’da hayatını kaybetmişti. 5 kardeş ise ambulanslarla Şanlıurfa’nın Akçakale sınırından Türkiye’ye getirilmiş, Şanlıurfa’da hastanede tedavi altına alınan çocuklardan Dinane (1) ve Ragat (7) da hayatını kaybetmiş, diğer üç kardeş ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edilmişti. Ancak Muhammed (19) ve Cemel (8) 17 Kasım günü kurtarılamazken, hayatta kalan kardeşlerden Nofa isimli 9 yaşındaki kız çocuğu da bu sabah hayatını kaybetti.