Adana’da özel harekat ve çevik kuvvet polisinin de yer aldığı bin polisin katılımıyla hava destekli düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonda narkotik köpeği "Marco" girdiği evlerde uyuşturucu kokusu alınca çılgına döndü.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan takip neticesinde yaklaşık 10 mahallede operasyon hazırlığı yapıldı. Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in talimatıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaya Darende, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu ve şube müdürlerinin koordinasyonunda harekete geçildi. Darende ve Türkoğlu’nun bizzat katıldığı operasyonda özel harekat ve çevik kuvvet polisinin de aralarında bulunduğu bin polis, sabah saat 05.30’da belirlenen 32 adrese baskın yaptı. Polise karşı konulacağı düşünülen adreslere özel harekat polisleri koç başlarıyla kapıları kırarak girdi.

"BEN İÇİCİYİM SATICILARI ALIN"

Yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Hürriyet Mahallesi’nde gözaltına alınan bir kişi, polis tarafından götürülürken basın mensuplarını görünce, "Ben satıcı değil içiciyim. Polis satıcıları yakalasın, bizi niye yakalıyor" diyerek tepki gösterdi. Yapılan aramalarda bir evde ruhsatsız 2 adet tabanca, bir de çalıntı motosiklet buldu. Polis gözaltına alınan şahıslarla birlikte malzemeleri emniyete götürdü.

Narkotik köpekleri torbacı diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin evinde yaptıkları aramada uyuşturucu bulamadı. Bunun üzerine polis torbacıların uyuşturucuları mahalledeki metruk evlere saklayabileceği ihtimali üzerinde durarak, buralarda arama başlattı. Hürriyet Mahallesi’nde aramaya katılması için "Marco" adlı narkotik köpeği getirildi. Köpek araçtan indirildikten sonra yerinde duramayarak bir oraya bir buraya saldırdı. Metruk evlere götürülen Marco, esrar ve eroin kokusu alınca adeta çılgına döndü. Sürekli hareket eden ve yerinde duramayan Marco, 3 metruk evde poşet içinde saklanmış halde esrar, eroin ve Hint keneviri buldu. Polis, uyuşturucu bulan Marco’yu yapay kemik vererek ödüllendirdi.