Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin, olaylara daha hızlı ve pratik müdahale etmek amacıyla gerçekleştirdiği tatbikat nefes kesti.

Mardin İtfaiyesince, yeni başlayan personellerin olaylara daha hızlı ve pratik müdahale etmesini sağlamak amacıyla tatbikat yapıldı. Kızıltepe İtfaiye Amirliği bahçesinde yapılan tatbikat, film sahnelerini aratmadı. Senaryo gereği, yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri, kısa sürede hazırlanarak, olay yerine intikal etti. Saniyelerle yarışan itfaiye ekipleri, hem merdivenler hem de hayatlarla binaya girerek, hem yangını söndürdü hem de içeride kalan yaralıları kurtardı. Yaralı, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürü Erkan Irmak, kentte yangın olaylarını en aza indirgemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Mardin Valimiz Mustafa Yaman’ın destekleri ile en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Su baskını, trafik kazası ve yangın gibi olaylara anında müdahale ediyoruz. İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 1 yıl içinde bin 816 yangın, 509 kurtarma, 137 su baskını ve 131 de trafik kazasına müdahale ettik. 9 ilçe teşkilatımız var ve 24 saat görev başındayız” dedi.