Mardin’in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasındaki Bagok kırsalında askeri aracın geçtiği sırada daha önce yola döşenin kablolu el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan 7 asker Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılar olay yerinden askeri helikopterle Midyat Devlet Hastanesi’ne getirildi. Patlama sonrasında devrilen askeri zırhlı aracın içinde 1 binbaşı, 3 astsubay ve 3 uzman bulunuyordu. Kaymakam Oğuzhan Bingöl hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Asker ve polis ekipleri hastane önünde geniş güvenlik önlemleri alarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

Olay sabah saatlerinde Nusaybin’den Dağiçi ve Hisar köyleri arasında arazi keşif çalışmasına giden hakim, katip ile 3 bilirkişinin güvenliğini sağlayan askeri zırhlı aracın Bagok Dağı bölgesinden geçişi sırasında kablo düzenekli EYP’li saldırı ile gerçekleşmişti. Olayda araç kullanılamaz hale gelirken, saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.