Muğla’nın Marmaris İlçesinde çeşitli zamanlarda ele geçirilen 30 bin kaçak ve sahte içki, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından imha edildi.

Marmaris’te 2011 yılından bu yana kaçakçılıkla mücadele kapsamında, İlçe Jandarma ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği’nin gerçekleştirdiği operasyonlarda; 30 bin şişe kaçak ve sahte içki ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak mallar Marmaris Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü depolarında saklanan kaçak ve sahte içki kolileri, dün kamyonlara yüklenerek imha edilmek üzere Marmaris Katı Atık Depolama tesislerine götürüldü. İçki şişelerinin tekrar geri dönüşüme kazandırılacağı bildirildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Muğla genelinde 2011 yılından bu yana yapılan 306 kaçakçılıkla mücadele operasyonunda;62 bin 122 şişe sahte ve kaçak içki, 2 bin 570 litre sahte içki,165 bin 450 paket kaçak sigara, 7 bin 374 paket puro, 1 milyon 576 bin adet makaron ele geçirildi. Bu mallarla birlikte 535 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Kaçakçılıkla ilgili mücadelenin etkin şekilde süreceği ifade edildi.