Çanakkale’de "gaybubet" evlerine düzenlenen operasyonda yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) firarisi eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya, Ankara’ya gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’ye ait 14 ayrı gaybubet evi belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla FETÖ/PDY’ye ait 13’ü Çanakkale’de. 1’i İzmir’de olmak üzere toplam 14 ayrı gaybubet evi çökertildi. Operasyonda eski HSYK Genel Sekreteri ve Yargıtay üyesi FETÖ firarisi Mehmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı.

Gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda Çanakkale’de aralarında Mehmet Kaya ve 19 şüpheli ile İzmir’de 1 şüpheli olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Mehmet Kaya Ankara’ya gönderildi. Gözaltında bulunan 20 şüphelinin ise sorgusu sürüyor.