Karamanlı olan ve FETÖ/PDY davası soruşturması kapsamında KHK ile görevden ihraç edilip,yurt dışına çıkma yasağı getirilen 36 Yaşındaki Hatice Akçabay, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçeceği esnada bindikleri botun alabora olması sonucu 1 yaşındaki oğlu Bekir Aras Akçabay ile birlikte yaşamını yitirdi.

Olay Edirne Meriç Nehri üzerinde meydana geldi.

Alınan bilgilere göre FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan ve KHK ile görevden ihraç edilen Hatice Akçabay (36) 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü gece saatlerinde yanına 1 yaşındaki oğlu Bekir Akçabay, 7 yaşındaki Ahmet Esat ile 5 yaşındaki Mesut’uda alarak Edirne’de Meriç Nehri’nden Yunanistan’a geçmek için bir bota bindi.


9 kişinin içinde bulunduğu bot bir süre sonra alabora olarak batmaya başladı. Batan bottan 5 kişi kurtulmayı başarırken Karamanlı olduğu öğrenilen 36 yaşındaki Hatice Akçabay ve 3 çocuğu suda kayboldu.
Yapılan aramalar sonucunda Hatice Akçabay ve Bekir Aras’ın cansız bedenlerine ulaşılırken, Ahmet Esat(7) ve Mesut(5) için arama çalışmaları devam ediyor.


"İKİ ÇOCUK HALEN ARANIYOR"
Meriç nehri’nde batan botta bulunan 7 yaşındaki Ahmet Esat ve 5 yaşındaki Mesut için, Türkiye sınırları içerinde AFAD ekipleri arama çalışmalarına devam ettiği bilgisine ulaşıldı.


"ANNE VE OĞLUN CENAZELERİ KARAMAN’DA"
Yaşanan bot kazasında yaşamlarını kaybeden Hatice Akçabay ve 1 yaşındaki oğlu Bekir Aras’ın cenazeleri defnedilmek üzere Karaman’a getirildi. Cenazeler, öğle namazı sonrası musalladan kaldırılarak Şehir Mezarlığına defnedildi.