Mersin’in Silifke ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 12 Suriyeli ile 2 organizatör yakalandı.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Silifke bölgesinden yabancı uyruklu şahısların yasa dışı yollarla yurt dışına çıkacağı bilgisini alan jandarma ekipleri, Yeşilovacık Mahallesi’nde düzenlediği operasyonda Avrupa ülkelerine kaçak olarak geçmeye çalışan 12 Suriye uyruklu şahıs ile bu şahıslara organizatörlük yapan H.S. ve C.K. isimli kişileri yakaladı. Operasyonda, teknenin batması durumunda kullanılmak üzere 12 adet can yeleği ve 1 adet hava kompresör ele geçirildi. Suriyeli göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilirken, adliyeye sevk edilen organizatörlerden C.K. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan, Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nca 2014 yılı itibari ile yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 452 yabancı uyruklu şahsın yakalandığı, bu şahısları yurt dışına yasa dışı yollarla çıkarmaya çalışan 18 kişiden 6’sının tutuklandığı bildirildi.