Mersin’de bir kuyumcu dükkanı, silahlı ve maskeli kişilerce soyulmak istendi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, işyeri sahibi soygunculardan önce silahına davranınca zanlılar içeriye giremeden kaçtı.

Edinilen bilgiye göre olay, Siteler Mahallesi 142. Cadde üzerinde bulunan Dostlar Kuyumculuk adlı işyerinde meydana geldi. Sabah erken saatlerde beyaz bir otomobille kuyumcu dükkanına gelen maskeli ve silahlı 3 kişi, soygun girişiminde bulundu. Soyguncuların ellerinde pompalı tüfekle kapıya doğru geldiğini gören işyeri sahibi Mehmet Şakir Çetinkaya, hemen tezgahın altındaki silahını alarak ateş açmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran silahlı soyguncular, bir el karşılık verdikten sonra aynı araca binip olay yerinden uzaklaştılar. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kuyumcu dükkanında inceleme yaptı. Aracın ve soyguncuların eşkalleri hakkında bilgi alan polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Kuyumcu dükkanı sahibi Mehmet Şakir Çetinkaya, sabah işyerini açtıktan sonra dükkana bir müşteri geldiğini belirterek, "Dükkandaki müşteri ile ilgilendiğim sırada beyaz bir araba geldi. Ben o sırada müşteri sandım ama kapı açılır açılmaz elinde pompalı tüfekle araçtan çıktı. Ben de hemen silaha sarıldım. Bir el sıktıktan sonra tekrar içeriye girmeye çalışınca tekrar sıkmaya başladım ve kaçtılar. Soyguna gelmişlerdi, 3 kişi ve maskelilerdi. İkisinin elinde pompalı tüfek vardı, biri aracın direksiyonundaydı. Onları vurup vuramadığımı bilmiyorum. Çünkü içeriye girememişlerdi. Onlar da bir el sıkmış" dedi.

Bu arada kuyumcu dükkanındaki soygun girişimi, iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde işyeri sahibi Mehmet Şakir Çetinkaya dükkanda bir müşteri ile ilgilendiği sırada beyaz bir araç işyerinin önünde duruyor. Araçtan inenlerin silahlı olduğunu fark eden Çetinkaya, dükkanda müşteri olduğu halde tezgahın altındaki silahını çıkararak ateş açmaya başlıyor. Bu sırada dükkandaki müşteri ve işyeri çalışanı kendini yere atıyor. Çetinkaya tezgahın arkasından birkaç el ateş açınca, kapıdaki eli tüfekli soyguncu içeriye girmeden kaçıyor.