İstanbul’da balık tutmak için evinden çıkan müzik öğretmeni Fatih Tabakoğlu’ndan 3 gündür haber alınamıyor. Jandarma, polis ve AFAD ekipleri arama çalışması başlatırken, Tabakoğlu’nun meslektaşları da çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek çalışmalara destek verdi.

Edinilen bilgiye göre, 1,5 yıldır Çayırbaşı Fatma Seher Hanım Ortaokulu’nda müzik öğretmenliği yapan Fatih Tabakoğlu (38) geçtiğimiz çarşamba günü balık tutmak üzere evden ayrıldı. Tabakoğlu’nun eve gelmemesi üzerine kız arkadaşı Ece Özdemir durumu yetkililere ihbar ederek yardım istedi. Özdemir’in ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma, Polis ve AFAD ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı.

MESLEKTAŞLARI KAMERA KAYITLARINI ARAŞTIRDI

Tabakoğlu’nun meslektaşları çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek bir iz bulmak için çalışmalara destek verdi. Bulunan bir kamera kaydında Tabakoğlu’nun en son bir marketten saat 11.00 sıralarında alışveriş yaptığı ve otomobille Sahilköy Karaburun istikametine hareket ettiğini tespit ettiler. Sahilköy Karaburun piknik alanında arama yapan meslektaşları önce Tabakoğlu’nun kullandığı otomobile ardından özel eşyalarına ulaştılar. Bulguları emniyet, jandarma ve AFAD ekipleri ile paylaşan meslektaşları çalışmaların bu alanda yapılmasına ön ayak oldular.

Tabakoğlu’nun meslektaşlarından İbrahim Mamak, “Çarşamba günü dersi yokmuş. Balık tutma hobisi vardı. Balık tutmaya gitmiş. Bir daha haber alınmadı. Kendi imkanlarımızla çevredeki kamera görüntülerini inceledik. Bu yöne geldiğini gördük. Baştan aşağı taradık ve arabayı burada bulduk. Deniz kenarında ise özel eşyalarını bulduk. Ancak, kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu gördük. Gelen ekiplerin de teçhizatları eksikti. Biz en kısa sürede arkadaşımızın bulunmasını istiyoruz. Herkes kendi işini yapsın. Biz de öğretmenliğimizi yapalım. Bugün derse girmedik buradayız” dedi.

Arama çalışmalarını yerinde izleyen Fatih Tabakoğlu’nun babası Metin Tabakoğlu ise, “Buraya gelmeden iki gün önce görüştük. Çarşamba günü buraya balığa gelmiş. Kameralardan arabasının burada olduğu tespit edilmiş. Balık tutmaya falezlerin oraya inmiş. Malzemeleri buldular. Oradan bir dalgayla denize düştüğünü tahmin ediyorlar. Arama çalışmaları yetersiz. En azından buraya bir Zodyak bot getirebilirlerdi. Dalgıçların gezdiği alanlar kısıtlı, yetersiz. Deniz sakin ama dalgıçlar arama yapamıyor. Sadece belli bir bölgede arama yapıyorlar. Bu kadar kurtarma ekibi var, Zodyak botları yok mu?” diye konuştu.