Samsun’da bıçak zoruyla mezarlık içine götürülen 4 çocuğun tehdit edilerek 2’sinin cep telefonunun gasp edilmesi olayıyla ilgili tutuklanan 2 gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Asri Mezarlığı içinde 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kaldıkları yurttan camide düzenlenen bir programa katılmak üzere giden S.S.(16), M.B.(13), K.K.(13) ve S.K.(17) adlı çocukların yollarını kesip 2’sinin cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan D.C.(18) ve M.İ.’nin (18) yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar kendilerini savundular. M.C., "Babam evde bir kadınla mesajlaşıyordu. Ben de parka gidip babamdan intikam almak istedim. Mezarlık yanından geçerken mağdurlarla karşılaştım. Telefonlarını alıp ertesi gün verecektim. Çocuklara telefonları olup olmadığın sordum. Telefonlarının olduğunu söylediler ve birisi çıkartıp verdi. Ben tehdit etmedim. Zaten telefonu bozuktu. Fazla para etmezdi. Şikayetçi olmasaydı ertesi gün telefonunu verecektim" dedi.

M.İ. ise, "Mezarlık yanından 4 çocuk geçiyordu. Arkadaşım D.C. geldi. Çocukların yanına gitti. Çocuklardan birini alıp mezarlığın içine götürdü. Ben kavga edecekler diye düşündüm. Çocukların yanına gittim. Ne olduğunu sorduğumda ’ağabey telefonumuzu aldı’ dediler. Ben olaya karışmadım" şeklinde konuştu.

Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.