Eskişehir’in Mihalıççık ve Mahmudiye ilçelerinde izinsiz kazı yaptıkları ve hazırlandıkları iddiası ile 10 kiyi jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Mihalıççık’ın İğdecik mahallesinde; izinsiz kazı yapılacağına dair alınan ihbar alan jandarma ekipleri, sürücülüğünü S.K.’nın yaptığı bir otomobili durdurarak arama yaptı. Araçta, muhtelif kazı malzemeleri ve bir adet jeneratör ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda kazı bölgesine başka bir güzergâhtan hareket halinde olan ve sürücülüğünü H.K.’nın yaptığı otomobilde yapılan kontrolde ise, 1 adet hilti, 3 çift çizme, 9 çift inşaat eldiveni, 60 metre uzunluğunda halat ve 50 metre uzunluğunda elektrik kablosu ele geçirildi. C. Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan S.K.,H.K.M.K., İ.Y., İ.Ç. ve ED. isimli şüpheliler, ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

Öte yandan, alınan bir duyum üzerine Mahmudiye ilçesi Balçıkhisar mahallesi Dikmen mevkiinde, izinsiz kaçak kazı hazırlık yapan Ö.S., M.G., H.G. ve Ö.A. kullandıkları 2 adet detektör, ve diğer kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalandılar. C. Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemelerin muhafaza altına alındığı, şüphelilerin ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldığı belirtildi.