Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yolla yurt dışına mülteci kaçıran organizatörler yakalandı.

Bodrum’dan yasa dışı yolla Yunanistan, İtalya ve birçok ülkeye mülteci kaçıran 1’i bayan 3 kişi Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekibince yakalanırken, 3 kişinin sorgularının ardından insan kaçakçılığında ele başı oldukları belirtildi. Mültecileri farklı şehirlerden Bodrum’a toplayan insan tacirlerinin ilçede temas halinde oldukları kaptanlarla işbirliği yaptıktan sonra getirdikleri mültecileri yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırdıkları öğrenildi. İnsan kaçakçılığının Bodrum ayağı olduğu öğrenilen ikisi Suriyeli, biri Türk üç kişi Bodrum adliyesine getirildi. Yakalanan M.M, B.S, R.K isimli insan tacirleri mahkemeye çıkarıldı. Kom Şube ekiplerinin suçüstü yakaladığı 3 kişinin 6 ayrı göçmen sevkiyatı yaptığı öğrenildi. Ele geçirilen organizatörler son sevkiyatlarında 145 mülteci ile beraber kıskıvrak yakalandı. Yapılan sorguların ardından insan kaçırmak için kullanılan 6 teknede ele geçirildi.

ÖRGÜT ÇÖKTÜ

Eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda örgüt yöneticilerinin yanı sıra örgüt üyelerinin de yakalandığı belirtildi. 6 Suriyeli, 5 Türk olmak üzere 11 kişi yakalandı.

Operasyonda L.A, S.K, M.A, R.G, A.F, M.B, I.E.M ve M.M isimli kaçakçılar tutuklandı. F.A, A.S ve R.A ise eş zamanlı yapılan operasyonla gözaltına alındı, diğer üç kişiyse mahkemeye çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, insan kaçakçılığına büyük darbe vuruldu ve Bodrum’un en büyük insan taciri çetesi yakalandı.