Osmaniye’de bir caminin tuvaletlerindeki ve şadırvanındaki çeşme musluklarının sürekli hırsızlar tarafından çalınması, yetkilileri önlem almaya yöneltti. Muslukların çalınmasından bıkan cami görevlileri çareyi muslukları demir kelepçe ile sabitlemekte buldu.

Osmaniye’nin Rızaiye Mahallesi’nde bulunan Rıza Paşa Camii’nin şadırvanındaki ve lavabolarındaki çeşmeler, iki üç günde bir hırsızlar tarafından çalınmaya başlanınca, cami yetkilileri zorda kaldı. Çeşmenin musluklarını değiştirmekten bıkan yetkililer, çareyi muslukları demir kelepçe ile duvara sabitlemekte buldu.

19 yıldır camide görevli olduğunu söyleyen Mehmet İspir, “Hırsızlar aralıklı zamanlarda muslukları çalıyorlardı. Bir gün sabah geldiğimizde abdesthanedeki 12 musluğun tamamının sökülüp çalındığını gördük. Biz de bir daha çalınmaması için son çare olarak demir çubuklarla kelepçe yaparak muslukları duvara sabitledik. Ayrıca camimizin etrafına da güvenlik kameraları yerleştirdik. Bu aldığımız önlem sonrası bir daha da hırsızlık olayı gerçekleşmedi. Biz de rahatladık” diye konuştu.