Muş’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 1’inin tutuklandığı belirtildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonun yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “13 Temmuz 2017 günü FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında, ilimiz SODES projelerinde başkalarına ait şirketlerin kaşe ve faturalarını kullanmak suretiyle usulsüz ihale düzenleyen, ihaleleri örgüte müzahir firmalara verip haksız kazanç sağlayan ve kamuyu zarara uğratan 56 şahsa yönelik operasyon neticesinde 43 şahıs yakalanmıştı. Ayrıca firari durumda bulunan 13 şahsı yakalamaya yönelik olarak yapılan çalışmalarda ise; 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce yapılan yargılamada 1 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs adli kontrol şartıyla, 2 şahıs ise savcılıkça serbest bırakılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir” denildi.

Öte yandan, 13 Temmuz’da gözaltına alınan 43 şüpheliden 18’i tutuklanmış, 9’u adli kontrol şartıyla olmak üzere 25’i serbest bırakılmıştı.