İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, İstanbul genelinde düzenlediği 7 ayrı operasyonda 6 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlarda Sırp uyruklu bir zanlının uyuşturucu kaçırma yöntemi ise dikkat çekti. Ayakkabısının tabanında uyuşturucu kaçırmaya çalışan zanlı, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son bir haftada düzenledikleri 7 ayrı operasyonda ele geçirilenleri basınla paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, Sırp uyruklu H.S. isimli bir şahsın İstanbul’dan İtalya’ya uyuşturucu götüreceğini ihbarını alması üzerine harekete geçti. Yapılan istihbari çalışmaların sonunda Fatih ve Şişli ilçelerinde zanlı Sırbistan uyruklu 39 yaşındaki H.S.’yi takibe alan emniyet ekipleri, uyuşturucunun saklandığı yeri belirlemesi üzerine operasyon için düğmeye bastı. H.S. isimli zanlıyı gözaltına alan ekipler, şahsın giydiği ayakkabının tabanında gizleniş 2 parça halinde 620 gram eroin ele geçirdi.

Operasyon kapsamında Nijerya uyruklu F.O.’nun evinde yapılan amada ise 540 gram eroin, 60,5 gram kokain, hassas terazi, 1 çift iç kısmı oyularak zula hale getirilmiş bayan ayakkabısı ve 3 adet ayakkabı tabanı şekline getirilmiş materyal ele geçirildi. Operasyon kapsamında tamamı yabancı uyruklu olan 5 kişi de gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Narkotik ekiplerinin bir sonraki hedefinde İran uyruklu Alman vatandaşı M.M vardı. Zanlının 3 kilo 34 gram metamfetamin maddesi yurtdışına kaçıracağı ihbarı üzerine harakete geçen ekipler, Bakırköy’de düenlediği operasyonda hem zanlıyı hemde metamfetamin maddesini ele geçirdi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan zanlı M.M. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenler’de havadan polis helikopterinin karadan ise özel harekatçıların desteği ile operasyon yapıldı. Koçbaşları ile kapıları kırarak evlere giren emniyet ekipleri, yaptıkları amalarda 3 bin 880 gram ecstasy hap, 36 gram bonzai ve 117 gram uyuşturucu katkı maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2’si kadın 6 şüpheliden 5 kişi emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 5 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son olarak Eyüp ilçesinde esrar ticareti yaptığını saplanan bir şahsa yönelik yapılan operasyonda da 23 kilo 500 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan bir zanlı mahkemece tutuklandı.

Atatürk Havalimanı’nda bir kargo şirketinin yurt dışı kargo toplama merkezine gönderilen kutularda uyuşturucuya duyarlı narkotik köpeklerinin yaptığı aramalarda bir koliye konulan kabloların arka tarafına zulalanmış 4 kilo 183 gram afyon sakızı ele geçirildi. Tuzlada bir şahsa yönelik yapılan operasyonda da daralı olarak 1 kilo 380 gram afyon sakızı ele geçirildi. Operasyonda yakalanan K.Ş isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 ayrı operasyonun tamamında ise piyasa değri yaklaşık 6 milyon TL’yi bulan 1 kilo 80 gram eroin, 65 gram kokain, 3 kilo 34 gram metamfetamin, 3 bin 880 gram ecstasy hap, 36 gram bonzai ve 117 gram uyuşturucu katkı maddesi, 5 kilo 563 gram afyon sakızı ve 23 kilo 500 gram toz esrar ele geçirildi.