Bugün Samsun’un da içlerinde bulunduğu 11 pilot bölgede aynı anda faaliyete geçen Narkotik Tim Polisi (NARKOTİM) Vali Yardımcısı Çobanoğlu’nun talimatıyla göreve başlayarak ilk uyuşturucuyu yakaladı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları doğrultusunda içlerinde Samsun’un da bulunduğu 11 ilde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Narkotik Tim Polisi (NARKOTİM) birimi açılarak görevlerine başladılar.

İl Emniyet Müdürlüğü il binası önünde yapılan törene Vali Yardımcı Osman Nuri Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yunus Avcı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, emniyet müdür yardımcıları ve polis memurları katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Yavuz, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında mevcut yürütülen çalışmalara ek olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyine ulaşılmasını önlemek amacıyla başta Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyeti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatlarıyla Samsun’un da yer aldığı 11 il pilot il olarak belirlenmiş. Uyuşturucu ile mücadelede acil eylem planı çerçevesinde NARKOTİM projesi hazırlanmıştır. Bu projenin amacı uyuşturucunun sokak düzeyini önlemektir. Bunun için mahallinde yapılacak tespitlerle en seri bir şekilde uyuşturucu sorununu lokal bir düzeyde çözmek, çözüm yolları üretmek, polisin suç ve suçla mücadeledeki kararlılığını göstermek, toplumun herkesimi ile işbirliği içinde toplumsal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek, bu faaliyetleri yürütürken de idari, adli tedbirlerle kalıcı ve etkin sonuçları elde etmek ve hepsinden önemlisi sokaktaki varlığını hissettirmek amacıyla bu proje hazırlanmıştır” dedi.

NARKOTİM projesini önemsediklerini ifade eden Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, “Bireyin ve toplumun sağlığını, güvenliğini ve geleceğini kasteden uyuşturucu ve bu bağlamda uyuşturucu suç örgütlerine yönelik devletimizin yapmış olduğu mücadele çok eski tarihlere dayanır. Bugün ilimiz dahil ülkemizdeki 11 ilde pilot uygulaması yapılacak olan NARKOTİM projesi bu çalışmalara ilave bir projedir. Bu proje gençliğimizi ve geleceğimizi zehirleyen, sokağı belli oranda ele geçirmiş olan uyuşturucu çetesinin süpürülme projesidir. Bu tür projelerin amacına ulaşılabilmesi için 3 koşul vardır. Birincisi siyasi irade, ikincisi teşkilatlanma ve yönetimde kararlılık ve en önemlisi de bu mücadeleye toplumun, halkın gönüllü olarak katılımının sağlanmasıdır. Bu projenin amacı bu mücadeleye halkı da sokmaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından uyuşturucu madde arama köpeği Ece kısa bir gösteri yaptı. Ardından Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu NARKOTİM amirlerine “Size güvenimiz tam, sokağı temizleyelim” dedikten sonra timin görev sevklerini yaptı.

İLK GÖREVİNDE UYUŞTURUCU YAKALADI

İlk görevlerine başlayan NARKOTİM ekibi şehir merkezindeki caddelerde, ara sokaklarda, park ve bahçelerdeki vatandaşların üzerlerini arayarak kimlik kontrolü yaptılar. Atatürk Parkı’na gelen NARKOTİM ekibi burada 3 kişilik bir grubu durduğu esnada aralarındaki bir kişi polisi görünce kaçmaya başladı. NARKOTİM ekibinin kovaladığı kişi kısa sürede yakalandıktan sonra üzerinde uyuşturucu hapı bulununca gözaltına alındı.