Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube (KOM) Daire Başkanlığı tarafından pilot bölge olarak seçilen 11 bölgedeki ’NARKOTİM’ projesi kapsamında İnegöl’de de hayata geçirilen çalışmada, 26 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında İnegöl’de KOM Büro Amirliği bünyesinde faaliyete geçen NARKOTİM ekipleri, uyuşturucu kullananların ve tacirlerinin korkulu rüyası oldu. Uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu İnegöl’deki bazı sokakları mercek altına alan NARKOTİM ekipleri, uyuşturucunun gençlere ulaşmasını engellemek göz açtırmıyor. İnegöl merkezdeki sokakların yanı sıra, uyuşturucu sevkiyatı için kullanılan Bursa-Ankara karayolu üzerinde de uygulamalarını sürdüren NARKOTİM, 2014 yılı içerisinde yapılan operasyonların ardından kullanımı ve ticareti bitme noktasına gelen uyuşturucunun kökünü kazımak için mesai harcıyor.

Kısa bir süre önce Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de kurulan NARKOTİM ekipleri, geçtiğimiz haftalarda ilk operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. NARKOTİM, geçtiğimiz hafta Sinanbey Mahallesi’nde, esrar satmaya çalışan uyuşturucu satıcısını suçüstü yakalamış ve uyuşturucu ticareti yapan 37 yaşındaki F.D. gözaltına alınmıştı. Avarlar kavşağında durdurdukları araçta büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiş, Güneydoğu illerinden getirilerek Bursa’da piyasaya sürülmek istenen 26 kilogram esrar maddesi ele geçirilmişti. Yapılan bu operasyonda ise 29 yaşındaki A.D. ile 33 yaşındaki Z.Ö, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan, öğrencilerin güvenliği konusunda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Uyuşturucu ve kötü alışkanlık gençliğimizin baş belası. Dolayısıyla okullarımız, kötü niyetli insanların ağına düşürmek istediği öğrencilerin eğitim yuvaları. 5 yaşından itibaren 19 yaşına kadar öğrencilerimizin eğitiminden bizler sorumluyuz. Bu çağ, çok kolay tuzağa düşülebilecek bir yaş. Kötü niyetli kişiler, okulların çevresini kollayarak öğrencilerimizi tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar. Bu konuda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışmalar yapıyor. NARKOTİM’in oluşması da okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliği için çok güzel bir proje. Böyle kötülüklerin tamamen yok edilmesini tabi ki kimse bekleyemez ama minimize edilebileceğini düşünüyoruz. Emniyete ve jandarmaya gerekli güvenliği sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.