Bursa’da yıl başı öncesi alarma geçen polis tarafından gerçekleştirilen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda toplam 8 kilo esrar ile 285 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüphelilerden, 21 ayrı suçtan kaydı bulanan zanlı, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Yaklaşan yıl başı öncesi alarma geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi NARKOTİM ekipleri, İnegöl’den Bursa’daki torbacılara yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisiyle harekete geçti. Ankara yolu üzerinde durdurulan kamyonet sürücüsü, karşısında polisi görünce kaçmaya başladı. Nefes kesen kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli İ.T.’nin (38), ‘yağma ve cinsel istismar’ suçlarının da aralarında bulunduğu 21 ayrı dosyadan kaydı olduğu belirlendi. Zanlının kullandığı açık kasa kamyonette yapılan aramada 8 kilo 250 gram esrar ele geçirildi.

Diğer bir operasyon ise, dün gece yarısı İstanbul yolu üzerinde gerçekleştirildi. İstanbul’dan metamfetamin getiren iki kişinin otomobili, yol üzerinde durduruldu. Aracın bagajında yapılan aramada uyuşturucuların en tehlikesi olarak bilinen ve kullanımı ölümle sonuçlanan 285 gram metamfetamin ele geçirildi. Araçta bulunan K.A. (29) ve A.A. (31) gözaltına alındı. Şüphelilerden K.A.’nın emniyette yine uyuşturucudan 3 ayrı kaydının bulunduğu ifade edildi.

Toplam 3 şüpheli de, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevk edildi. Metamfetamin ile yakalanan iki zanlının görüntü almaya çalışan gazetecilere uygunsuz el hareketleri yaptı.