Olay, 28 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde Üniversite Mahallesi 1984 sokakta meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, Karaman Devlet Hastanesi'nde çocuğunu muayene ettiren Abdullah Uzun ilaç almak için hastane karşısındaki eczaneye girdi. Uzun'un eczane önüne park ettiği 70 EH 471 plakalı otomobiline plakası alınamayan bir dolmuş çarparak olay yerinden kaçtı. Dolmuşun çarpmasıyla maddi hasarın meydana geldiği otomobil içerisindeki Abdullah Uzun'un eşi ile çocuğu dehşet yaşadı.

Polisten yardım isteyen Uzun, iddiaya göre ''Çarpan kişi kaçtıysa gelemeyiz'' şeklinde cevap aldı.

“EKİPLERİMİZ ÇEVREDE VE KGYS ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPTI”

Yerel bir haber sitesinde “Minibüs Vurdu Kaçtı Polisi Aradık Gelemeyiz Dediler” haberi ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Karaman Emniyet Müdürlüğü, “112 Acil Çağrı Merkezine Karaman Devlet Hastanesi Acil girişi yanında park halinde bulunan 7…….1 plakalı araca olay yerinde plakası alınamayan bir minibüsün çarpıp kaçtığı ihbarı üzerine, verilen eşkal doğrultusunda ekiplerimiz tarafından çevrede ve KGYS üzerinde yapılan araştırmada, kazaya karışan araç ve sürücüsü aynı gün saat 22:30 sıralarında İbrahim Öktem Bulvarı İl Özel İdare karşısında bulunan Opet Petrol isimli işyerinde alınmıştır.

Yapılan kontrollerde sürücünün 1,69 Promil alkollü olduğu tespit edilmiş, söz konusu kaza ile ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından 2018/515 Kaza Sıra Numarası ile Maddi Hasarlı Trafik Kazası Raporu tanzim edilmiş ve şahıs hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli ve idari yönden tahkikat başlatılmıştır.” dedi.