Bilecik’te, çalınan 3 motosiklet hırsızlığı ve babaannesinin evini ateşe vermek suçlarından yakalanan, ancak denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest kalan zanlı, son olarak hırsızlık amacı ile girdiği evde suçüstü yakalandıktan sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, başarılı çalışmalarla motosiklet hırsızlığı ile ilgili olayları çözmüş, yakaladığı ve adliyeye sevk ettiği şüphelisi Murat B. (22) denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest kalmıştı. Önceki gün yaşanan adli sürecin ardından dün akşam İstiklal mahallesinde çıkan yangınla ilgili incelemelerini sürdüren ekipler, itina ile çalışıp olayın şüphelisi olan yine Murat B.’yi gözaltına aldı. Zanlı, polis merkezinde verdiği ifadede, olayı itiraf edip babaannesi ile aralarında bir tartışma yaşandığı ve bunun yüzünden evini yaktığı belirtti. Bu ifadenin ardından Bozan, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım, dün gece nöbetçi olan tüm ekiplerine bu şahıs hakkında dikkatli olmalarını belirtti. Sabah 04.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesinde Mustafa Kemal Sokak oturan M.Ö., evinden sesler geldiği fark edince hırsız olabileceği şüphesi ile olayı 155 Polis İmdat hattına bildirdi. Olay yerine giden Asayiş Şubesi ekipleri, evi soymaya kalkan Murat B.’yi çamdan atlamak üzeri iken suçüstü yakaladı. İfade alınan Murat Bozan, çıkarıldığı mahkeme tarafından konut dokunulmazlığı ihlali ve hırsızlık suçlarından tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.