Geçtiğimiz hafta Hamit Bosum’un (22) öldürülmesiyle ilgili mahkemeye çıkarılan 3 kişi serbest bırakıldı. Hamit Bosum’un babası Şaban Bosum kişilerin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "O zaman herkes kaza ile birilerini vursun ve elini kolunu sallayarak gezsin" dedi.

Oğlunun ölümüne sebep olan 3 kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren baba Şaban Bosum, "Oğlumu öldürenler elini kolunu sallayarak aramızda geziyor” dedi. Adalete güvendiklerini söyleyen Bosum, "Oğlum otoparkta bekçilik yapıyordu. 3-4 arkadaşı gelmiş. Hamit ile aralarında tartışma çıkmış ve Hamit’i vurup ambulansı aramışlar. Gece polisler geldi. ’Oğlunuz Hamit kaza yaptı, hastaneye tespite götüreceğiz’ dediler. Ama o anda Hamit hayatını kaybetmiş. Emniyetin verdiği cevapta ’içiniz serin olsun, zanlılar yakalandı mahkemede bir ihtimal tutuklanacaklar’ denildi. Ama ne yazık ki o zanlılar şimdi aramızda elini kolunu sallayarak geziyor. Mahkemeye çıkarılmış ama serbest bırakılmışlar. Adalete güveniyoruz ve bu kişilerin bir an önce tutuklanmasını istiyoruz. Mahkemede kaza ile vurduklarını söylemişler, kaza olsa da olmasa da tutuklansınlar. Bizim oğlumuz öldü. O zaman herkes kaza ile birilerini vursun, elini kolunu sallayarak gezsin” dedi.

Niğde’de 2 Aralık’ta meydana gelen olayda, sağlık ekiplerine gelen ihbarda gece 00.30 sıralarında otogar yakınlarında bulunan oto hurdalığında bir kişinin intihar ettiği ve yaralı olduğu söylenmişti. Olay yerinde inceleme yapan polisler, Hamit Bosum’un cansız bedeni ile karşılaşmış, yapılan incelemelerde Bosum’un tüfekle vurulduğu belirlenmişti. Olaydan 2 gün sonra göz altına alınan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.