Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde toplanan bir grup öğrenci, İsrail askerlerinin mescide yönelik saldırılarını kınadı.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik saldırılarını protesto eden öğrenciler, cuma namazı çıkışında tepkilerini dile getirdi. sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de destek verdiği eyleme katılanlar, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’ndeki caminin önünden yurtlar bölgesine sloganlar atarak ilerledi. İsrail aleyhine slogan atan gençler, yürüyüşlerini Mediko-Sosyal binası önünde sona erdirdi.

Grup adına açıklama yapan Musa Ahmet kaya, İsrail’in son günlerde Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de yeniden kan dökme amaçlı olduğunu söyledi.

Müslümanların kutsal değerlerine saldıran İsrail’in, Filistinlileri çileden çıkardığını dile getiren Kaya, “Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan siyonizm, insanlık için 7-24 problem üretmektedir. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı, Batı’dan aldığı cesarettir. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarıyla dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atıp dağıldı.