BİLECİK (İHA) – Bilecik’te bir öğretmenin öğrencileri tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay, dün akşam Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi pansiyonunda yaşandı. İddialara göre, R.C isimli öğrenci nöbetçi öğretmenden evci izni istedi. Nöbetçi öğretmen H.Ç. evci izinlerin sadece cuma günü olduğunu söyledi. Bunun üzerine nöbetçi öğretmene küfür ettiği iddia edilen öğrenci pansiyondan çıkmak istedi. Nöbetçi öğretmense öğrenciyi pansiyon dışına çıkmaması için tutup yere yatırdı. Öğrenci polisi aradı ve öğretmenin kendisini darp ettiğini iddia etti. Olay yerine gelen polisler öğrenciyi Bilecik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan muayenede sağlık sorunu bulunmayan öğrenciye darp raporu çıkarılmadı.

Bugün ise R.C ile arkadaşları Y.Z, M.T ve M.G öğretmen H.Ç’yi pansiyon bahçesinde darp etti. H.Ç bir arkadaşının yardımı ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne götürülerek muayene oldu. Olayın ardından annesi ile okula gelen R.C, diğer öğretmenlerle konuştu. Öğrencinin konuşma sırasında öğretmenlere sözlü tacizde bulunduğu ve ’hepinizi keseceğim’ diye bağırdığı iddia edildi. Olay sırasında fenalık geçiren anneye 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

ÖĞRETMEN OLAYI ANLATTI

Bilecik Devlet Hastanesi çıkışı olayı anlatan öğretmen H.Ç, “Evci çıkmak istedi, kurallara göre cuma günü evci çıkılıyor. Velisinin dilekçesi olduğu zaman izin verebileceğimi söyledim. Ondan sonra müdür yardımcısını aradım ve izin veremeyeceğimi söyledim. Kendisine söylediğimde ’Cuma günü ölüm olur, ben de görürüm’ dedi ve çekti gitti. Sonra annem arıyor diye bana telefonu getirdi. Kim olduğunu da bilmiyorum. İzin veremeyeceğimi söyledim. Ondan sonra bana ’Okul bitsin hepinize göstereceğim’ dedi. Çıkarken de ’şerefsiz’ dedi. Montunu giydi. ’Beni tutanın...’ diye küfür etti. Ben de tuttum yere yatırdım. Arkadaşlarını aradı. Kendini çay odamızda duvarlara vurdu rapor almak için. Raporunda da hiçbir şey çıkmadı. Dün yaklaşık iki saat karakoldaydık. Bugün de okula gelmediler. Daha önceden disiplin suçu var. Yine disiplin suçu alırsa okuldan atılma olacaktı. Velisinin bilgisi dahilinde okuldan ayrılırsa başka okula nakil yapma ihtimali var. Yoksa açık liseye kayıt olacağı için daha da sıkıntı olacaktı. Velisi almaya gelmiş" dedi.

“EK BİNADAN ANA BİNAYA GİDERKEN SALDIRDILAR”

Ek binadan ana binaya giderken kendisine saldırdıklarını söylene İngilizce öğretmeni H.Ç, “M.T, Y.Z, M.G isimli 12. sınıf öğrencileri bana saldırdı. Kendileri Diyarbakırlı. Benim Kürtlükle, Türklükle, milliyetçilikle hiçbir ilişkim yok. Benim eniştem Kürt, Kürtlerin içinde okudum. O çocuklara geçen sene akıl veren benim. O çocuk konuyu o yönlere çekmeye çalışıyor. Halbuki ben ona güzelce söyledim. Evladım velin dilekçesini versin dedim. Babanı arayayım diyorum, babamı arama hocam diyor. Üç hafta öncesinde raporluyum diye bizi aradı. Ondan önceki hafta normalde 19.00’da pansiyonda olması gerekirken gece 02.00’de geldi. Dışarılarda geziyorlar. Geçen hafta yine izin istedi ev taşıyacağız diye. Hava yağmurlu, ev taşıyacağız diyor. Dün akşam da ev taşıyacağız diye izin istedi ama başına bir şey gelse sorumlusu benim. O sorumluluğu alamam. Ben sıradan bir öğretmenim. Müdür olsam, izin versem yetki onundur. Ben 15 senedir öğretmenim. Gözüme vurdular, düşünce parmağım zedelendi. Biz iyilik yaptıkça kötülük buluyoruz. Merhamet edersen, maraz bulursun. Merhamet ettikçe tepemize çıkıyorlar. Bana bugün vuranlar üç kişiydi. Üçü de bizim pansiyonda kalan öğrenci" dedi.

“ARKADAŞIMIZ ŞİKAYETÇİ OLDU”

Dün akşam yaşanan olayı dün İHA muhabirine anlatan ve bugün öğrenmeni darp edenlerden biri olan M.G, nöbetçi öğretmenin dün küfür etmeye başladığını iddia ederek, “H.Ç diye bir öğretmen bizim lisede arkadaşımız boğazını sıkıyor. Ondan sonra polisler geliyor. Polisler olaya müdahale ediyor. Öğretmen çocuğu tutup o kadar insanın içinde yatırıyor, küfür ediyor ve boğazını sıkıyor. Okulda böyle şeyler sürekli oluyor. 3-5 öğrenciye karşı bir tavır var sürekli. Bu tavrın nedenini bilmiyoruz. Arkadaşımızın ismi R.C. Bizim yaşlarımız 18. 12. sınıf öğrencisiyiz. Bölümümüz eşit ağırlık. Diyarbakır’dan geldik. 3 yıldır Bilecik’teyiz. Diğer arkadaşımız 4 yıldır Bilecik’te. Arkadaşımızın memleketi de Diyarbakır ama Bozüyük’te oturuyorlar. Daha önce arkadaşımızın idareyle sorunu olmadı. Bir kere okulda tartışma çıkmıştı, ondan sonra olan bir tavır var. Hoca kendisi de söylüyor. Git pansiyon müdürüyle konuş, izin verirse çık diyor. Çocuk da gidip pansiyon müdürüyle konuşuyor. Pansiyon müdürü de izin veriyor. Tekrar hocanın yanına gidiyor. ’Hocam Atilla hoca izin verdi, çıkabilirsiniz dedi’ diyor. Öğretmen sinirlenip izin vermiyorum falan diyor. Arkadaşımızın boğazını sıkmış. Arkadaşımız şikayetçi oldu. Öğretmeni almamışlar, almaya gittiler fakat alamamışlar” dedi.

Öte yandan öğretmen H.Ç., darp raporunu hastane polisine vereceğini belirtti.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da, dün ve bugün Ertuğrulgazi Lisesi’nde yaşanan olayları değerlendirdi. Altınkaynak, Ertuğrulgazi Lisesine uğrayarak öğretmen arkadaşlara geçmiş olsun dileklerinin ilettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi amirlerimizi de bu konuda bilgilendirdim. Bunun kabul edilir bir durumu yok. Biri öğrencimiz biri öğretmenimiz. Okul idarecileri ile görüştüm, arkadaşlar olayın kontrol altında olduğu söylediler. Gerekli mercilere bu konuda iletilmiş zaten. Öğrenci hakkında işlem yapılacak. Dün akşam bu işlemler başlatıldı, bugünde olaya karışan öğrenciler ve başka kim varsa hepsi gerekli çalışmaları başlatarak tutanaklarımızı tuttuk. Öğrenci hakkında işlemler bize gelemeden önce okulun disiplin kurulu toplanacak bu kararı onlar verecek. Ama zaten bu olay olmadan önce öğrencinin velisi annesi başka bir okula nakil için dilekçe vermiş. Öğrenci başka okula gidecek. Tabii disiplin yönünden değil velinin talebi yönünden okuldan ayrılacak. Bu konu ama tekrar disiplin yönüyle ele alınacak. Komisyon okulun disiplin komisyon verilen karara itiraz olursa bize Milli Eğitim Müdürlüğüne geliyor dosya. Benim bununla ilgili disiplin kurulunda bir görevim yok. Öğrenci okuldan ayrılmak için velisi ikna edilmiş dilekçesi alındıktan sonra bu olaylar gerçekleşiyor. Öğretmenler ve okul idarecilerini dinlediğim kadar, dün akşam olaylar için herkes kendi cephesinden anlatıyor. Öğretmen öğrencinin kendisine hakaret ettiğini küfürleşme falan olduğunu öğrendim. Öğretmen şuan için görevde, öğrenci ise bugün okula gelmemiş ve velisine teslim edilmişti. Bugün olay gerçekleştiği sırada öğretmenimiz görevi başındaydı” dedi.

Altınkaynak, öğretmene doktorun darp raporu vermediğini ama vücudunda gördüğü şeyleri yazdığını sözlerine ekledi.