Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nda yapılan deney sırasında yaşanan patlamada gözünden yaralanan 6. sınıf öğrencisi Mert, ameliyat oldu.

Yetkililerden önlem alınmasını isteyen Mert, "Ne maske ne eldiven vardı. Belki 2 liralık gözlük olsaydı bana bir şey olmazdı" dedi.

İstanbul Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu 6-C sınıfında okuyan Mert Öztoprak Fen Bilgisi dersinde yapılan deneyde meydana gelen patlamada gözünden yaralandı. Mert Öztoprak, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatın ardından taburcu oldu.

Gözlerindeki bandajların çıkartıldığı Mert’in sağlık durumu iyiye gittiği öğrenildi. Küçük Mert’in babası Mehmet Öztoprak ve annesi Ayşe Öztoprak da bir an olsun başından ayrılmadı.

Baba Mehmet Öztoprak Mert’in ameliyatının başarılı geçtiğini belirterek, "Son ameliyatı zamana bağlı belki bir ay sonra yapılacak. Sağ gözü yüzde seksen görüyor, daha da iyileşecek ama sol gözü için bir şey söyleyemiyorum. Biz okula tazminat davası açtık hakkımızı sonuna kadar arayacağız çünkü çok büyük bir ihmal var okuldan hala bir açıklama gelmedi. Öğretmeni de yaralı olduğu için görüşemedik ama bu ihmalin sonuna kadar takipçisi olacağız. Çünkü çocuğumun hayatını kararttılar hayalleri vardı futbolcu olacaktı bu olay yüzünden okuldan futboldan geri kaldı" dedi.

Anne Ayşe Öztoprak ise "Mert’in durumu şu an iyi gidiyor. Sol gözü ciddiyetini koruyor, sağ daha iyi. Merakla bekliyoruz. Olayın yaşandığı günden beri acı içindeyiz" ifadelerini kulandı.

2 LİRALIK GÖZLÜK OLSAYDI

Yetkililerden tedbir alınmasını isteyen Mert, "Bana olanlar başka çocuklara olmasın, önlem alsınlar. Hiçbir önlem yok. Ne maske, ne eldiven, ne de gözlük vardı. Belki de alt tarafı 2 liralık gözlük olsaydı gözlüğe yapışırdı ama bana birşey olmazdı. En azından gözlerim kurtulurdu" ifadelerini kullandı.