Adıyaman Birsen Esensoy İlköğretim Okulu bahçesine girerek önce çakmak gazı çeken 3 şahıs, daha sonra okulun güvenlik kameralarını etkisiz hale getirerek okul kantinini soymak istedi.

Edinilen bilgiye göre, isimleri öğrenilemeyen 3 şahıs okul bahçesinde önce çakmak gazı çekti. Şahıslar daha sonra okulun güvenlik kameralarını etkisiz hale getirerek okul kantininin kapısını açmaya çalıştı. Durumu fark eden vatandaşlar olayı polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda terör, asayiş, resmi ve yunus polisleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede inceleme çalışması başlatırken, mahalle adeta abluka altına alındı. Verilen eşkaller doğrultusunda çalışmalar yapan polis ekipleri 3 şahıstan birini okul yakınlarında bulunan bir ara sokak içerisinde park edilen bir otomobilin altında yakaladı. Yakalanan şahıs gözaltına alınırken, kayıplara karışan 2 şüphelinin ise kimliği polis ekipleri tarafından tespit edildi.

Öte yandan, meydana gelen olayda 3 şahsın okul içerisinde çakmak gazı çekmesi, güvenlik kameralarını etkisiz hale getirmesi saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.