Samsun’da uyuşturucu hapın üzerine esrar içtikten sonra hayatını kaybeden gencin ölümüyle ilgili uyuşturucu sattığı iddia edilen genç ile arkadaşı mahkemece tutuklandı.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde önceki gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 yıllık evli olduğu öğrenilen 1 çocuk babası Turgut R.E. (33), arkadaşları ile birlikte kendi evinde uyuşturucu içerken fenalaştı. Arkadaşlarının eve ambulans çağırması üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptıkları müdahaleye rağmen Turgut R.E. evinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili evde bulunan B.B. (31) ve M.Ç. (37) polis tarafından gözaltına alındı. M.Ç., polise verdiği ifadede, "Turgut R.E. ile birlikte uyuşturucu madde içiyorduk. Turgut R.E. 3 adet uyuşturucu hap içti. Biz de birer tane içtik. Daha sonra pet şişe içinde esrar maddesi içtik. Daha sonra Turgut R.E. fenalaştı ve ambulans çağırdık" dedi.

M.Ç.’nin ifadesi doğrultusunda olaydan bir gün önce uyuşturucu hap, olay akşamı da esrar maddesi satışı yapıp şahsın ölümüne neden olduğunu söylemesi üzerine esrar ve hapı sattığı iddia edilen S.K. (30), Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi’nde gözaltına alınan S.K. ile birlikte 2 paket esrar maddesi ele geçirildi. Yapılan araştırma sonucu S.K.’nin başkalarına uyuşturucu satmasına aracı olduğu iddia edilen arkadaşı U.U. (28) da gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan S.K. ve U.U., bugün çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "uyuşturucu ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.