Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki farklı ormanlık alanda aynı av tüfeğiyle 2 kişinin öldürülmesi olayının sanıkları hakim karşısına çıktı.

Ormanlık alanlarda 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya cinayetin bir numaralı sanığı olduğu iddia edilen İ.A. katılmazken, diğer zanlılar K.G. ve Ali M. Katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık K.G., “Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum. Müşahede kararını kabul etmiyorum, benim akıl sağlığımda bir problem yoktur. Bu olaydan sonra ölen kişiler rüyalarıma girmeye başladı. Psikiyatriye göründüm. Olay tarihinde hepimiz uyuşturucu almıştık” dedi.

“SIRTINDAN ATEŞ ETTİ VE VURDU”

Sanık A.M. ise, “Üzerime atılı suçları işlemedim. Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini talep ederim. Sabri Öztürk cinayetinde İ.A., tüfekle sırtından ateş etti ve vurdu. Muhtemelen sanık K.G. aşırı uyuşturucu etkisinde olduğundan tüfeğin bagajdan benim tarafımdan getirildiğini hatırlıyor. Fakat olayın aslı İ.A.’nın bizzat bagajdan tüfeği kendisinin aldığıdır” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, K.G.’nin Bursa’da psikiyatri kontrolünden geçmesine, mahkemenin 25 Ocak 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi.