Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 80 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Emniyet güçlerinin yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki uyuşturucu esrar maddesinin Osmaniye ili geçiş güzergahı olarak kullanılmak suretiyle batıda özellikle turistik illere nakledileceği bilgisi elde edildi. Bu kapsamda yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde, Osmaniye ili D-400 karayolu yolu üzerinde şüphe üzerine durdurulan kapalı kasa kamyonetin kasa bölümünde saman balyaları arasına gizlenmiş çuval içerisinde streç naylona sarılı vaziyette uyuşturucu esrar maddesi olduğu tespit edildi. Araçta bulunan bir şüpheli şahıs da gözaltına alındı.

Araçta yapılan detaylı incelemede, toplam 11 ayrı poşet içerisinde 80 kilo 75 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Bu arada gözaltına alınan şüpheli şahsın yapılan GBT sorgusunda da çeşitli suçlardan kaydının olduğu tespit edildi. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahıs, “uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek” suçlarından tutuklandı.