Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince oto hırsızlıkları ve change yapılan araçlar ile ilgili yapılan çalışmalarda 4 şüpheli yakalandı.

Akdeniz Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinde yakalama-hacizli araçların pert kaydı bulunan ve trafikten çekilen araçlarla change yapılarak piyasaya satıldığı belirlendi.

İşyeri sahibi ve gayri resmi ortakları olduğu değerlendirilen ve işyerinde çalışan 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği, işyerinde tamiri ve tadilatı yapılan araçlara parça getirip kullandıkları tespit edilmesi üzerine iş yerine yapılan operasyon kapsamında parçalar ve motorlar üzerinde yapılan kontrolde yakalama-hacizli otolara ait olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin change yaptığından şüphelenilen otoların Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yaptırılan incelemesinde, 7 otonun change olduğu tespit edildi. Şüphelilerin işyerinde yapılan aramalarda, 1 çalıntı oto, 7 adet change oto, 1 oto anahtarı, 2 plaka, 2 oto beyni, 1 gprs oto takip sistemi, 1 av tüfeği ele geçirildi.

Şüpheliler, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi.