Van’da hizmet veren özel halk otobüsleri şoförleri, güzergahlarda minibüsçü esnafının saldırılarına maruz kaldıklarını öne sürerek kontak kapatma eylemi başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Özel Halk Otobüsleri Dayanışma Derneği Başkanı Kutbeddin Gökgözler, merkeze bağlı tüm mahallelerde minibüsçü esnafının özel halk otobüslerine gruplar halinde saldırdıklarını öne sürdü. Yaklaşık 5 yıldır minibüsçü esnafının kendilerini kabul etmediğini ve defalarca sorun çıkardıklarını ifade eden Gökgözler, “Minibüsçüler altışar, onar gruplar halinde güzergahlarda çalışan otobüslerimize yolcu aldırmıyor, otobüslerimizi yumruklayıp şoförlerimizi tartaklıyorlar. Aynı zamanda minibüslerini tıka basa doldurup bizim iş yapmamıza engel oluyorlar. Şoförlerimiz de yıllardır devam eden bu sıkıntılar nedeniyle kendi kararlarıyla böyle bir eyleme girişti” ifadelerini kullandı.

Mevcut sıkıntıyı defalara yetkililere bildirdikleri halde sıkıntının giderilmediğini dile getiren Gökgözler, “Birçok kez şoförlerimiz taşlandı. Bu olaylar esnasında belediye yetkililerini arayıp sıkıntımızı dile getirdik. 3-4 saattir böyle bir eylem oldu, belediyeden hiçbir yetkili gelip sıkıntımızı sormadı” ifadelerini kullandı.

Can güvenliklerinin olmaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirten sürücüler ise, “Defalarca araçlarımız yumruklandı, taşlandı. Can güvenliğimiz artık yok. Bu nedenle böyle bir eyleme başladık. Sorun çözülmeyene kadar da sefere çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

Kontak kapatma eyleminden habersiz olan vatandaşlar ise dakikalarca duraklarda bekledi.