Malatya’da bir otomobilin ambulansa çarpışması sonucu şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Sağlık Sen Malatya Şube Başkana Mehmet Bingöl, araçların ambulanslara yol vermemelerine isyan etti.

Edinilen bilgiye göre kaza, Malatya Ankara karayolu Çevreyolu Beydağı Devlet Hastanesi kavşağında meydana geldi. Engin E’nin yönetimindeki 44 LE 828 plakalı otomobil, Hüseyin Y idaresindeki 44 LU 554 plakalı ambulansa çarptı. Kaza sonrasında ambulans sürücüsü Hüseyin Y ile ambulansta bulunan sağlık görevlileri Burak D. ve Sezer K. ile otomobil sürücüsü Engin E, kazayı yara almadan atlattı. Kaza sonrasında yürümez duruma gelen ambulansı çekici götürdü.

Bu arada, kaza yerine gelerek görevlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Sağlık Sen Malatya Şube Başkana Mehmet Bingöl, araçların ambulanslara yol vermemelerine isyan etti. Bingöl, “Vakaya giderken, kavşakta süratli gelen otomobilin ambulansa çarpması sonucu ambulans devriliyor. Çok şükür arkadaşlarımızda herhangi bir şey yoktur. Ancak ambulansta ciddi hasar var.”

Sürücüleri de uyaran Bingöl, “Ambulanslara öncelik verilmelidir. Sürücüler bu konuta duyarlı olmalıdır” dedi.