İstanbul’un Fatih ilçesinde dağıtım şirketi tarafından bir bayinin önüne bırakılan gazeteler, henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişi tarafından çalındı. İlçede son günlerde 2’inci kez yaşanan gazete hırsızlığı aynı bayinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, gazete, dergi ve mecmua dağıtım firması tarafından sabah erken saatlerde Fatih Neslişah Mahallesi Keçeci Meydan Sokak’taki bir gazete bayiinin önüne bırakılan gazeteler kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı. İddiaya göre ilçede son günlerde 2’inci kez gazete çalınması bayinin güvenlik kameraları ile kaydedildi.

Bayi yetkilisi Abuzer Arpacı, gazetelerin çalındığını ve neden çaldıklarına bir anlam veremediklerini söyleyerek şöyle dedi: “Sabah dükkana geldiğimde her zaman yerinden aldığım gazetelerin olmadığını fark ettim. Sonra dağıtım firmasını aradım. Gazete dağıtım firması, gazetelerin sabah saat 06.30 gibi bırakıldığını söylediler. Bunun üzerine bir hırsızlık olayının yaşandığını düşünerek güvenlik kamera kayıtlarını inceledim. Dağıtım firmasının gazeteleri bıraktıktan sonra birinin balyalar halindeki gazeteleri gelip çaldığını gördük.”

Arpacı, dükkanda yalnız olduğunu ve henüz suç duyurusunda bulunmadığını da anlatarak, hırsızın yakalanması için polise başvuracağını sözlerine ekledi.

Öte yandan bayii önüne bırakılan gazetelerin 1 kişi tarafından çalınma anı, aynı işyerinin güvenlik kameraları tarafından da kayıt altına alındı. Kayıtlarda, sabah erken saatlerde bayi önüne bırakılan gazetelerden oluşan iki ayrı balya, başında bere bulunan kimliği belirsiz bir kişi tarafından demir sepetten alınarak götürüldüğü yer alıyor.