40 gün önce Suriye’den kaçarak Adana’ya gelen bir kişiye 2 gündür işkence yaptıkları iddia edilen Suriyeli 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, pasaport çaldığını söyledikleri şahsı ellerini bağladıktan sonra ıslatıp kırbaçladıkları ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Ahmet K. (21) 40 gün önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye giriş yaptı. Ahmet K, burada daha önce tanıdığı ve kendisinden 10 gün önce Adana’ya Suriye’den gelen Yusuf R. (18), Samir S. (18), Abdulvahap S. ve Mustafa K’nin (25) yanına geldi. Ahmet K. arkadaşlarıyla birlikte kalmaya başladı. Ancak bir süre sonra Samir S’nin pasaportu kayboldu. Pasaport kaybolunca arkadaşları pasaportu Ahmet K’nin çaldığını düşünerek pasaportu vermesini istedi. Ancak Ahmet K, pasaportun kendisinde olmadığını söyledi.

İŞKENCEYE BAŞLANDI

Ahmet K, pasaportu çalmadığı yönünde ısrar edince Yusuf R. yanına gelerek, "Pasaportu sen çaldın, hemen onu çıkar" dedi. Ancak Ahmet K. yine çalmadığını söyleyince Yusuf R, şahsı darp etmeye başladı. Samir S, Abdulvahap S. ve Mustafa K. de eve gelerek Ahmet K’yi darp etmeye başladı. Darpla yetinmeyen zanlılar Ahmet K’nin ellerini bağlayarak işkence yapmaya başladı.

ISLATILIP KIRBAÇLANDI

Ahmet K, pasaportun kendisinde olmadığını söylemeye devam edince bu kez soyularak tuvalete götürüldü. Tuvalette Ahmet K’yi ıslatan şahıslar kırbaçlamaya başladı. Şahıslar, Ahmet K’yi iki gün boyunca pasaportu vermesi için ıslatıp kırbaçladı.

Gücü kalmayan genç, tekrar karanlık odaya getiren zanlılar burada darp etmeye devam etti.

BU KEZ PARA İSTEDİLER

Pasaportu alamayan zanlılar bu kez de "Bize 40 bin lira para vereceksin" dedi. Ancak Ahmet K, kendisinde bu kadar para olmadığını söyleyince zanlılar, "Tamam 2 bin 500 dolar verirsin" dedi. Genç, "Benim hiç param yok size para veremem" dedi. Zanlılar bunun üzerine kendi arasında konuştuktan sonra, "Tamam sen bize her gün 100 lira para getireceksin, yoksa sana burada işkence yapmaya devam ederiz" dedi. Bunun üzerine Ahmet K, onlardan kurtulmak için "Tamam kabul ediyorum, size çalışıp her gün 100 lira veririm, yeter ki beni bırakın, beni öldürmeyin" dedi. Bunun üzerine zanlılar genci bıraktı.

İŞKENCE ANI KAMERADA

Suriyeli 4 kişi, Ahmet K’ye yaptıkları işkenceyi de cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. 3 kişi işkence yaparken diğeri de bu anları görüntüledi.

Ahmet K. serbest bırakıldıktan sonra bir hastaneden rapor aldıktan sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis bir tercüman aracılığıyla gencin ifadesini alıp zanlıları bulmak için operasyon başlattı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri alınan eşkal doğrultusunda yaptığı çalışmada 4 zanlıyı da yakaladı. Emniyete getirilerek sorgulanan zanlılar suçlamayı kabul etmedi. Polis ise zanlıların telefonlarına el koyarak incelemeye aldı. Sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.