Başkent’te balık satarak geçimini sağlayan bir esnafın arabası, evinin önünde park halindeyken yandı. Esnaf, arabasının ön camında bulunan “evet” afişlerinden dolayı otomobilinin kundaklandığını iddia etti.

Ankara’nın Altındağ ilçesi Karapürçek semtinde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kayhan Kaya’ya ait 06 DN 6919 plakalı otomobil, geçen hafta perşembe gecesi evinin önünde park halindeyken yandı. Kendisinin ve komşularının çabalarıyla otomobili söndürdüklerini, ancak otomobilin hareket kabiliyetinden yoksun duruma geldiğini belirten Kaya, otomobilinin ön camında bulunan ’evet’ afişlerinden dolayı kundaklandığını iddia etti. Arabasını seyyar olarak balık satmak için de kullandığını söyleyen Kaya, ekmek teknesinin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.

Samsunlu olduğunu ve Ankara’da balıkçılık yaparak geçimini sağladığını dile getiren Kayhan Kaya, “Yeri geliyor bu aracımla beraber balık satıyorum, balık taşıyorum. Kararım ’evet’ olduğundan dolayı aracımı kundakladılar. Bu benim ekmek teknem. Başka bir gelirim yok. Cumhurbaşkanıma bir aracım değil bin aracım olsa da feda olsun” şeklinde konuştu.

Olayın geçen hafta perşembe günü gece saat 03.30’da meydana geldiğini ifade eden Kaya, “Komşuların yardımıyla 15 dakika sonra fark ettik. Bütün komşularımın çabalarıyla söndürmeye çalıştık; itfaiyenin yardımıyla. Şu an mağdurum. Çünkü bu aracım benim ekmek teknem. Devamlı bu aracı kullanıyorum. Şüphelendiğim birisi yok. Kararımın evet olduğu için yapıldığını düşünüyorum ama yine kararım değişmeyecektir, yine evet diyeceğim. Halkım için, vatanım için, milletim için en hayırlısı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.