Bursa’da, iskele çökmesi neticesinde bir inşaatın dördüncü katından düşen işçi komaya girdi.

Hamitler Mahallesi’nde yapımı süren özel okul ve hastane inşaatında çalışan kalıp ustası Zeki Aydın (58), 23 Aralık 2014 tarihinde çalıştığı inşaatın dördüncü katının iskelesinin çökmesi neticesinde düşerek komaya girdi. Çekirge Devlet Hastanesi’nde ölüm kalım mücadelesi veren Aydın’ın ailesi, inşaatta hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan işçi çalıştırıldığını ileri sürdü. Başında bareti, belinde çelik halatı olsaydı Aydın’ın başına bu durumun gelmeyeceğini iddia eden aile, iş güvenliği olmadan işçi çalıştıran firmadan şikayetçi olacaklarını bildirdi.

Yaralı inşaat ustasının kardeşi Mahmut Aydın, "Abim inşaatta hiçbir iş güvenliği tedbiri alınmadan çalışırken iskele çökmüş. 4.kattan düşmüşler. Abim şu anda bitkisel hayatta. Doktorlar yaşama umudunun olmadığını söylüyorlar. İnşaatta en ufak bir iş güvenliği yok. Daha evvel bu inşaat iş güvenliği tedbiri alınmadığı için mühürlenmiş. Ramazan ayında bir arkadaş daha düşerek ağır yaralanmış. Ancak mührü açtırmışlar ve inşaata devam etmişler. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı? Bugün bizim başımıza gelen yarın başkasının da gelebilir. Biri bu duruma dur demeli. Maalesef abimin vücudunda kırılmamış kemik yok. İç organları bitmiş durumda, beyin hasar görmüş. Bu yüzden en ufak dahi bir umut söz konusu değil. İnşaatta en azından baret, çelik halat olsaydı kurtulma ihtimali vardı. İnşaat sahipleri ziyaret saatinde geliyorlar, ancak bizim yanımıza uğramadan hastane personelinden bilgi alıp geri gidiyorlar. Bizim ne durumda olduğumuzu sormuyorlar bile. Daha önceki arkadaş için de aynı şekilde bilgi alıp geri dönüyorlarmış. Bütün masrafları kendisi ödemiş’’ dedi.

Zeki Aydın’ın eşi Pamuk Aydın ise, "Kocam 25 senedir inşaat sektöründe çalışıyor. Eve her geldiğinde bugün ayağıma çivi battı, iskele düştü, ayağım kaydı gibi şikayetleri vardı. En sonunda bu başımıza geldi. Kendisi şu an bitkisel hayatta. Kiracıyım, gelirim yok. Ben isyan etmeyeyim de kim etsin? Hükümete sesleniyor, adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz. Dava açacağım ve sonuna kadar da gideceğim. Benim kocam şu an bitkisel hayattayken diğer işçiler orada çalışıyor. Bugün benim eşimin başına gelen yarın başkasının başına gelebilir" diye tepkisini dile getirdi.