İzmir’in Çeşme ilçesi yakınlarında arkadaşlarıyla balık tutmak için körfeze açılan 20 yaşındaki Orhan Bingöl’ü arama çalışmaları devam ediyor. AKUT, AFAD, sahil güvenlik ekiplerinin aramaları devam etmesine rağmen, 6 gündür haber alınamamasıyla umutlar azalıyor. İki arkadaşıyla birlikte Gerence Körfezi’nde balık tutmak için botla açılan Orhan Bingöl botun alabora olmasıyla kayboldu. Arkadaşları kurtulurken, 20 yaşındaki Orhan’dan haber alınamadı. Orhan Bingöl’ü bulmak için 6 gündür sahil güvenlik, AKUT ve AFAD’ın çalışmaları devam ederken, ailesi de Gerence’ye yakın mevki ve köylere kayıp ilanı astı. İki hafta sonra askere gidecek olan Orhan’ın acılı ailesi yetkililere ‘Ne olur oğlumu bulun’ diye seslendi.

ACILI ANNENİN FERYADI

Ayakta durmakta zorlanan acılı anne, gözyaşlarıyla artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, "Artık bulsunlar evladımı. Ben dayanamıyorum. Gücüm kalmadı. Yok denizde yok. Her yere kayıp ilanı astık. Duyan gören bilen bize haber versin. Elimizden geleni yapıyoruz. 3-4 günde suyun yüzeyine çıkması lazım. Bugün 6’ıncı gün oldu. Yok benim çocuğum ortada. Sır olmadı ya uçmadı ya, kuş olmadı ya. Uyuyamıyorum, bir şey yiyemiyorum. Gücüm kalmıyor artık. İlaçlarla ayakta duruyorum. Ne kadar durabilirim onu bilmiyorum. Bana da günah bana da” diye konuştu.

“ASKER SELAMI VERDİ VE GİTTİ”

Oğlu giderken ilk defa arkasından uzun uzun baktığını anlatan baba Yusuf Bingöl de ayakta durmakta güçlük çekiyor. Konuşmakta zorlanan acılı baba Yusuf Bingöl evladından haber almak için beklediğini belirterek şunları söyledi: “Akşam yemeği yedik ‘gitme’ demiştim. İlla ki askere gideceğim takılayım diye gitti. İlk defa peşinden uzun uzun baktım. Kaybolana kadar baktım. Çıktı ayakkabılarını giydi. Sırt çantasını taktı. Asker selamı verdi. ‘İyi akşamlar baba’ dedi. Mahallede izi kaybolana kadar baktım. İlk defa bu kadar uzun baktım. Nasıl böyle denizde kaybolduysa evin önünde öyle kayboldu gitti ve hiç gözümü ayırmadan baktım. Elbiselerini, ayakkabıları, herşeyi olduğu yerde duruyor. Hiç kaldırmadım. Bekliyorum gelecek, onları bir daha giysin diye. Bekliyorum. Öldüğüne inanmıyorum. Hiç olmazsa öldüyse ölüsünü istiyorum.”

“DÜĞÜNÜNÜ YAPACAKTIK"

Oğlunun askerden geldikten sonra düğününü yapacaklarını anlatan baba Bingöl, sözlerine şöyle devam etti: “Ben 48 yaşındayım evlat acısı yaşıyorum bir de tek evladım vardı. Askere gidip gelecekti, düğününü yapacaktık. Herkesi bu düğüne beklerken, böyle bir vakayla karşılaşmayı kabullenemiyorum. Acıyla umutla bekliyoruz. Devletten Allah razı olsun, her şeyi seferber etti. Ama bulunmasını istiyorum. 6 gün oldu, hâla bulunamadı. Aramalar devam ediyor. Herkes el birliğiyle çalışıyor. Bir an önce bulunmasını istiyoruz. Ölü veya diri neyse çıkmasını istiyoruz. Çok zor ayakta duruyorum.”