Adana’da "1 saat sonra döneceğim" diyerek evden çıkan kişi ile arkadaşından 25 aydır haber alınamıyor. İki arkadaşın bindiği otomobil ise Osmaniye’de yakılmaya çalışılmış halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. 22 Eylül 2012 tarihinde Hüseyin Basanay (28) arkadaşı Ertuğrul Kütük’ü (32) telefonla arayarak "Hemen gel bir yere gitmemiz lazım" dedi. Bunun üzerine Kütük’ün annesi Ferhan Kütük (55) "Oğlum gece nereye gideceksin sabah olsun öyle git" dedi. Bunun üzerine Ertuğrul Kütük arkadaşını arayarak sabah geleceğini söyledi. Basanay ısrar etti ancak Kütük’ü ailesi göndermedi. Sabah olduğunda ise anne Kütük tarlaya gitti, oğul Kütük ise eşi Güleyfer Kütük’e (33), "Ben 1 saate kadar geleceğim Hüseyin’in yanına gidiyorum" dedi. Ancak aradan saatler geçmesine rağmen ne Hüseyin’den ne de Ertuğrul’dan bir haber alınamadı. Gece yarısı oldu ancak iki arkadaştan ses seda çıkmadı. Bunun üzerine aileler polise gidip kayıp başvurusunda bulundu. Bir kaç gün sonra polis Osmaniye’de iki arkadaşın bindiği otomobili boş bir halde yakılmaya çalışılmış halde bulundu. Aileler bunun üzerine Kütük ve Basanay’ın hayatından endişe etmeye başladı. Aradan 25 ay geçti ancak iki arkadaş bir türlü bulunamadı.

"ÖLÜ YA DA DİRİSİ BULUNSUN"

Kütük’ün eşi Güleyfer Kütük (33) ölü ya da dirisinin bulunmasını istediğini belirterek, "Evden arkadaşımın yanına gidiyorum 1 saat sonra geleceğim diyerek çıktı. O gidiş bir daha dönmedi. Ben başına bir iş geldiğini düşünüyorum yoksa eve gelirdi. Kimseye borcu yoktu, kimseyle bir alıp veremediği yoktu ama kayboldu. Ben canından endişe ediyorum. 25 aydır annemgil bakıyor bana. Bunun ölüsünü ya da dirisinin bulunmasını istiyorum. Başbakan’a kadar sesleniyorum neyse açığa çıksın. Kocamın ölüsünü dirisini bulsunlar" diye gözyaşlarını tutamadı.

Kütük’ü 2 çocuğundan biri olan 5 yaşındaki Kemal Kütük ise babasını çök özlediğini ifade ederek, "Babamı istiyorum, onu çok özlüyorum. Baba seni çok seviyorum eve dön" diye konuştu.

"BİR MEZARI OLSUN FATİHA OKUYALIM"

Anne Ferhan Kütük (55) ise sabah kendisi tarlaya gittiği sırada oğlunun saat 08:00 gibi evden arkadaşı Hüseyin Basanay’ın yanına gittiğini, 1 saate gelirim diyerek evden çıktığını ancak sonra ikisinde de haber alınamadığını kaydetti. Kütük, oğlunun ve arkadaşının kaybolmasının üzerinden 25 ay geçtiğini ifade ederek, "Ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz. Her gün aynı, 5 bayram geçti, 5 bayramdır biz bayram yapmadık. Güle güle bir yemek yemedik, etimizi yemedik. Çok zor durumdayız. Ben Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bu işe el atmasına istiyorum. Ne olur bize yardım etsinler. Çok zor durumdayız. 25 ay oldu ben çok dilekçe yazdım ama bir cevap alamadım. Ne olur bize bir yardımcı olsunlar. Ölü ya da diri hiç olmazsa bir mezarı olsun üzerine bir Fatiha okuyalım" diye gözyaşlarına boğuldu.