Taksim’de bir turizm firmasına giren zanlı, firmanın güvenlik kameralarını devre dışı bırakıp hırsızlık yaptı. Zanlı, kasayı gören kamerayı kapatmayı unutunca hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, önceki gün saat 02.00 sıralarında Beyoğlu’nda meydana geldi. İddiaya göre bir şahıs, daha önceden çalıştığı turizm firmasının saat 21.00’de kapanmasının ardından gece firmanın önüne geldi. Şahıs, iddiaya göre ilk olarak firmanın dışarıya bakan kamerasını devre dışı bıraktı. Daha sonra personeliymiş gibi firmanın kapısını anahtarla açarak içeriye giren şahıs, içeriye girdikten sonra işyerinin içine bakan kamerayı da etkisiz hale getirdi. Ancak kasayı gören kamerayı fark etmeyen şüpheli, hırsızlık için işe koyulmaya başladı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

ELİYLE KOYMUŞ GİBİ ANAHTARI BULUP KASAYI AÇTI

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde zanlı, kasaya doğru yöneldikten sonra çekmeceleri karıştırarak kasanın anahtarını buluyor. Daha sonra kilitli olan kasayı açarak 350 lirayı alan zanlı, çekmeceleri karıştırmaya devam ediyor. Zanlı, firmaya ait 2 cep telefonunu da aldıktan sonra işyerinden çıkıyor. İşyerinin ve çevredeki dükkanların güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.