Adana’da bir bankanın ATM’sinden para yatıran kadının elindeki 10 bin lirayı çalan kişi, önce ayağı kayıp otomobile çarptı, ardından kadın tarafından darp edildi. Özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanan şüpheli polise teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Emine Aldemir, Şehit İlbey Gülbey Caddesi üzerinde bulunan bankanın ATM’sine gelerek para yatırmak için beklemeye başladı. Bu arada uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Cengiz T. (20) de ATM’lerin yanına gelerek kadının arkasında beklemeye başladı. Bir taraftan sigara içen şahıs diğer taraftan kadını izlemeye ve etrafı kontrol etmeye başladı. Bir süre bekleyen şahıs, kadın ATM’ye parayı yatırmak isterken hızla elinden alıp kaçmak istedi. Kadın da kapkaççıya doğru hamle yapınca kapkaççının ayağı kayarak düşüp otomobile çarptı. Bu sırada kadın zanlının arkasından koşarak onu yakalayıp darp etmeye başladı. Bu arada yoldan geçen başka bir otomobil de şahsa az kalsın çarpıyordu.

Bankadaki özel güvenlik görevlisi vatandaşlar da arkasından koşarak, şahsı uzaklaşmadan parayla birlikte yakaladı. Zanlı daha sonra bankaya getirilerek polise haber verildi. Bir süre sonra da parası alınan kadın ağlayarak bankaya geldi. Bu anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın ise şikayetçi olmadı.