Kağıthane’de bir hırsız, tornavidayla önce işyerinin ferforjesini yerinden söktü, ardından camını kırarak içeri girdi. Güvenlik kamerasına yakalanan hırsız, işyerinde yeterince para bulamayınca çareyi sigara makinesini kırıp sigaraları çalmakta buldu.

Hırsızlık olayı geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Kağıthane Çağlayan’da bulunan bir kıraathane de meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde bir şahıs, yanında getirdiği aletlerle kıraathanenin önüne geldi. Burada bir süre kıraathaneyi inceleyen şahıs, merdivene koyduğu aletlerle kıraathanenin ferforjesini sökmeye karar verdi. Dakikalarca ferforjeyi çıkartmaya çalışan şahıs, önce tornavida daha sonra anahtar kullanarak ferforjeyi yerinden söktü. Ardından ferforjenin altına girerek camı kırdı.

YETERİNCE PARA BULAMAYINCA SİGARA MAKİNESİNİ PATLATTI

Camı kırdıktan sonra içeriye giren şahıs, ilk olarak masanın üzerinde gördüğü sigara makinesini yerinden alarak kurcalamaya başladı. Makineyi açamayacağını anlayan şahıs daha sonra ocakbaşına giderek çekmeceleri karıştırmaya başladı. Ancak karıştırdığı çekmecelerde 30 lira bulan şahıs, tekrar sigara makinesine yöneldi. Burada şahıs, sigara makinesini patlatarak içerisinden 2 paket sigara alarak geldiği gibi camdan çıkıp kayıplara karıştı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kıraathanenin önüne gelen şahıs ilk olarak yanında getirdiği tornavida ve anahtarla ferforjeyi sökmeye çalışıyor. Uzun uğraşlar sonucu ferforjeyi yerinden söken şahıs, ferforjeyi çekerek gevşetmeye çalışıyor. Ferforjeyi yeteri kadar gevşeten şahıs daha sonra camı kırarak içeriye giriyor. İçeride şahıs önce sigara makinesini yerinden alarak kurcalıyor. Ardından ocak başına giderek çekmeceleri karıştırıyor. Bir süre sonra geri dönen şahıs, sigara makinesini patlatarak içerisinde sigaraları aldıktan sonra camdan çıkarak kaçıyor.

“2 PAKET SİGARA İÇİN 500 LİRALIK MASRAF ÇIKTI”

Akşam saatlerinde kıraathaneyi kapattığını belirten kıraathane sahibi Enver Dönmez, “Sabah geldiğimde baktım ki, cam kırılmış korkuluklar yerinden oynatılmış. Anladım ki bir hırsızlık olayı olmuş. Onun üzerine polisi aradım. Kameradan tespit ettiğime göre hırsız, sabah saat 06.40 gelerek kapıları, korkulukları zorluyor. Sonra tornavidayla bizim korkulukları söküyor. Kendi yanında da demir aletleri götürmüş. Duvardan korkulukları söküyor ve seyyar denilen camı kırıyor. Kırdığı camı zorlayarak açıyor ve içeriye giriyor. İçeride bulunan sigara makinesini söküyor duvardan sonra patlatıyor. İçerisinde 2 paket sigara alıyor. Tabi ki hırsız bunun içerisinde sigara olduğunu düşünerek bunu patlatıyor. Sonuçta tabi bende parayı boşalmıştım. 2 paket sigara için 500 liralık makinemi tahrip etti. Akşamdan 30 lira bir para bırakmıştım. Onu da almış ama tabi daha önce başımıza böyle bir olay gelmedi” dedi.

“BURADAN EKMEK PARASI KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Manevi zararın parayla ölçülemeyeceğini ifade eden Dönmez, “Alınan 50 lira ama bir makine bin lira. Zaten emekli maaşı bin lira zor alıyoruz. Cam kapı derken bize maliyeti yaklaşık 3 bin lira bir zararımız var. Çağlayan bölgesinde bu hırsızlıklar, 3-5 aydır daha da arttı. Bunlar için Türkiye genelinde önlem alınması gerekir. Belki de bazı koşullar bunlara sebep oluyor. Bu koşullarında iyileştirilmesi gerekiyor. Biz zaten kaderimiz belli olan bir kahveciyiz. Bu hayat mücadelesi, buradan ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.