Bartın’ın Yanaz köyünde yaşanan bir hırsızlık olayı görenlere hayrete düşürdü. Hırsızların köyün Kuran kursunda bulunan depodan odun ve kömür çaldıkları tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, Bartın’ın Yanaz köyünde bulunan Kuran kursunda dün gece sıralarında meydana geldi. Hırsızlar Yanaz Köyü Kuran Kursu’nun yanında bulunan depodan 300 kilograma yakın odun ve 8 çuval kömürü alarak kayıplara karıştı. Yanaz Köyü Muhtarı Şenol Çıvak’ın olayı jandarmaya bildirdi. Köye gelen jandarma ekipleri kömür ve odunların çalındığı yerde inceleme yaptı. İfadeler doğrultusunda köyde yaşayan bir kişi olayın şüphelisi olduğu iddiasıyla jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Karakolda ifadesi alınan Ö.U, adliyeye sevk edildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Daha önce çok hırsızlık olayı gördüğünü fakat bu gibisine ilk defa rastladığını ifade eden Yanaz Köyü Muhtarı Şenol Çıvak, “Köyümüze bağlı mezarlık içinde bulunan kuran kursunda bulunan kesilmiş 1 ton civarında odunlar vardı. 10 torbada kömür vardı. Kömürün 8 çuvalı çalındı. 200-300 kilo civarında da odun çalındığı tespitine vardık. Tespitimiz kuran kursu hocamızın nezdinde oldu. Tespitler sonucunda da jandarma olay yeri inceleme ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda da köyümüzden bir vatandaşımızın yaptığını tespit ettik. Olay bundan ibarettir” dedi.