Kemerburgaz’da park halindeki bir kamyonun mazotunu yanında getirdiği bidonlara akıtarak çalan hırsız, kameralara yakalandı. 3 aydır hırsızın peşinde olduğunu söyleyen kamyon sürücüsü, sosyal medya üzerinden isyan etti.

Edinilen bilgilere göre olay, yaklaşık 3 ay önce sabaha karşı Kemerburgaz’da meydana geldi. Park halindeki bir kamyonun mazotunu çalan hırsız, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Mazot hırsızının kurbanı olan kamyon sahibi ise sosyal medya üzerinden 3 aydır hırsızın peşinde olduğunu söyleyerek duruma isyan etti.

KAMYONUN MAZOTUNU BÖYLE ÇALDI

Park halindeki kamyonun mazotunu çalan hırsız güvenlik kamerasına yakalandı. Görüntülerde, hırsız otomobiliyle park halindeki kamyonun önüne geliyor. Otomobilini kamyonun önüne park eden şüpheli daha sonra araçtan iniyor. Şüpheli elindeki fenerle çevreyi ve kamyonun içini kontrol ettikten sonra otomobilinin bagajından boş bidon çıkarıyor.

YAKALANMAMAK İÇİN KAMERANIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Elindeki hortumla kamyonun mazotunu bidonlara boşaltan hırsız daha sonra otomobiline yöneliyor. Son bidonu otomobiline taşına hırsız, bir anda çevrede güvenlik kamerası olduğunu fark ediyor. Elindeki bezle yüzünü gizlemeye çalışan mazot hırsızı, kameranın görüş açısını değiştiriyor. Hırsız bir süre sonra görüntüden kayboluyor.

Sürekli aynı hırsız tarafından mazotunun çalındığını belirten Şükrü Kanal “Hırsız arkadaşla başımıza belada. Dört aydır mazotumuzu çalıp gidiyor. Dün gecede 350 litre mazotumuzu aldı. Geçen sefer de 500 litre aldı. Bu 8’inci gelişi kısacası 4 ayda 8 defa geldi. En sonunda kamera takmak zorunda kaldık. En sonunda yakaladık. Takip ediyorduk biz bunu. Saatlerini de öğrendik. Kamerayı taktık. Aracı yanaştırıp kamerayı depoya göre ayarladık. Bin 500 TL zararımız var. Şuana kadar da verdiği zarar 15 bin TL” dedi.

“CANIMIZ YANDI HERKES TANISIN DİYE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIK”

Hırsızlık görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşan Kanal “Görüntüleri sosyal medyada paylaştık. Dedik ki canımız yandı herkes tanısın. Kimliğini sosyal medya üzerinden tespit ettik. Görüntüleri gören bilen arkadaş varsa diye sosyal medyada paylaştık. Şahsı da tanıyan bir arkadaşımız çıktı. Görüntüleri polise de verdik. İnşallah yakalanır” diye konuştu.

Mazot hırsızlarından canlarının çok yandığını söyleyen Özkan Uzun isimli bir şoför ise “Biz işe gidiyoruz. Paramızı alacak mıyız alamayacak mıyız onun telaşesini yaşıyoruz. Yeri geliyor paramızı alıyoruz, yeri geliyor alamıyoruz. Adam çok rahat bir şekilde geliyor 1500 TL değerinde mazotları dolduruyor çok rahat bir şekilde gidiyor. Kanun da bu adamı alıyor nezarette bile tutmuyor. Bu adamı dışarı salıyor. Biz bu ülkede kanun arıyoruz. Kanun çıksın, adalet çıksın. Kınıyoruz’’ dedi.